Školní jídelna
Objednávání stravy přes internet
adresa: http://www.strava.cz
Jídelníček
- Změna jídelníčku vyhrazena.
- Veškeré informace o stravování naleznete pod umístěnými jídelníčky.
-
Věnujte prosím zvýšenou pozornost tabulce doplatkových obědů. - Za každý neodhlášený oběd během nemoci (od 2. dne nemoci) nebo za každý nevyzvednutý oběd je povinnost doplácet mzdové a režijní náklady v celkové výši 41,- Kč.
Den
|
Datum
|
Polévka
|
1. hlavní jídlo
|
2. hlavní jídlo
|
Nápoj
|
Pondělí |
|
|
|
|
|
Úterý |
|
|
|
|
|
Středa |
|
|
|
|
|
Čtvrtek | 1.6. | Květáková
|
Vepřenky s cibulí/ mleté maso/, brambor, zel. obloha
|
Krupicová kaše s máslem a kakaem
|
Čaj, džus, voda
|
Pátek | 2.6. | S obilovinami
|
Vepřová kýta na paprice, houskový knedlík
|
Cuketová sekaná se sójovým masem, brambor, zel. obloha
|
Čaj, mléko, voda s citronem
|
|
|
|
|
|
|
Pondělí | 5.6. | Vločková
|
Vepřové maso v mrkvi, brambor
|
Zapečené těstoviny s tuňákem, zel. obloha
|
Čaj, mléko, voda s citronem
|
Úterý | 6.6. | S drožďovým kapáním
|
Čočka na kyselo, vejce vařené, chléb, ster. okurka
|
Kuřecí masová směs, rýže dušená
|
Čaj, džus, mléko, voda
|
Středa | 7.6. | Zeleninová s kapáním
|
Masové koule v rajčatové omáčce, těstoviny
|
Rybí prsty pečené, bramborová kaše, zel. obloha
|
Čaj, džus, mléko, voda
|
Čtvrtek | 8.6. | Luštěninová nezahuštěná
|
Vepřová plec na houbách, brambor
|
Tvarohové lasagne s ovocem
|
Čaj, mléko, voda s citronem
|
Pátek | 9.6. | Francouzská s mušličkami
|
Kuřecí plátek ve smet. omáčce, dušená rýže
|
Cizrnový bramborák, dušený špenát
|
Čaj, džus, mléko, voda
|
|
|
|
|
|
|
Pondělí | 12.6. | Česneková s bramborem
|
Moravský vrabec, bramborový knedlík, červené zelí
|
Zeleninové rizoto z kuskusu, červená řepa
|
Čaj, džus, mléko, voda
|
Úterý | 13.6. | Cizrnový krém s krutonky
|
Smažené rybí filé, bramborová kaše, zel. obloha
|
Špecle se sýrovou omáčkou a kuřecím masem
|
Čaj, mléko, voda s citronem
|
Středa | 14.6. | Zeleninová s obilovinami
|
Asijská směs s vepřovým masem, dušená rýže
|
Bavorské vdolečky s tvarohem a povidly, Caro
|
Čaj, mléko, voda
|
Čtvrtek | 15.6. | S drožďovým kapáním
|
Zahradnická sekaná, brambor, míchaný kompot
|
Dušený špenát, brambor, vejce vařené
|
Čaj, mléko, džus, voda
|
Pátek | 16.6. | Rýžová
|
Maďarské fazole s kuřecím masem, těstoviny
|
Smetanové brambory s drůbežím masem, mrkvový salát
|
Čaj, mléko, voda s citronem
|
|
|
|
|
|
|
Pondělí | 19.6. | Zeleninová se strouháním
|
Přírodní pečeně, dušená rýže
|
Bramborové šišky s mákem
|
Čaj, mléko ochucené, voda
|
Úterý | 20.6. | Z bílých fazolí
|
Holandský řízek, bramborová kaše, brambor, zel. obloha
|
Zapečená zel. směs, brambor, zel. obloha
|
Čaj, džus, voda
|
Středa | 21.6. | Krupicová s vejci
|
Segedínský guláš, houskový knedlík
|
Šumavské nudle, čalamáda
|
Čaj, mléko, voda s citronem
|
Čtvrtek | 22.6. | Dýňová
|
Rybí filet se zeleninou a sýrem, brambor, zel. obloha
|
Vločkový karbanátek, brambor, zel. obloha
|
Čaj, džus, voda
|
Pátek | 23.6. | Drůbková
|
Hrachová kaše, vídeňský párek, zelný salát
|
Námořnické rizoto, červená řepa
|
Čaj, voda s citronem, mléko
|
|
|
|
|
|
|
Pondělí | 26.6. | Zeleninová s rýží a kukuřicí
|
Vepřová pečeně, houskový knedlík, zelí kysané
|
Zeleninové lečo s vejci, brambor
|
Džus, mléko, voda
|
Úterý
|
27.6. | Rajčatová
|
Kebab na špejli/ mleté /, brambor, zel. obloha
|
Florentýnské špagety / špenát/šunka/
|
Džus, mléko, voda
|
Středa | 28.6. | Bramborový krém s cizrnou
|
Rizoto se sýrem, červená řepa
|
Domácí buchty, Caro
|
Džus, voda
|
Čtvrtek | 29.6. | Drožďová
|
Karlovarský guláš, těstoviny
|
Přír. kuřecí plátek, brambor, smetanový hrášek
|
Džus, mléko, voda
|
Pátek | 30.6. | Cibulová
|
Těstovinový zeleninový salát s luštěninou, pečivo
|
----- | Džus, mléko, voda
|
Alergeny v potravinách
Od 13. 12. 2014 nabývá účinností novela nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č.1169/2011 ze dne 25. 10. 2011 o poskytování informací spotřebitelům. Toto nařízení přináší stravovacím provozům povinnost informovat strávníky o alergenech obsažených v nabízených pokrmech, včetně nápojů.
Školní jídelna je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník nebo jeho zákonný zástupce hlídat sám.
Seznam základních alergenů je uveden na nástěnce školní jídelny.
Seznam Alergenů
Publikovaný ve směrnici 2000/89 ES od 13. 12. 2014 směrnicí 1169/2011 EU
- Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, nebo výrobky z nich)
- Korýši a výrobky z nich
- Vejce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
- Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z nich
- Skořápkové plody (kokosové ořechy, piniové ořechy, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, mandle, para ořechy, pekanové ořechy, pistácie, makademie) a výrobky z nich
- Celer a výrobky z něj
- Hořčice a výrobky z ní
- Sezamová semínka a výrobky z nich
- Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších 10 mg na kg
- Vlčí bob (lupina) a výrobky z nich
- Měkkýši
Informace o stravování ve školní jídelně
- Stravné lze hradit z jakéhokoliv účtu.
- Pokud není stravné zaplaceno, nemá strávník na oběd nárok. Obědy jsou zablokovány až do zaplacení.
- Strávník nebo zákonný zástupce žáka je povinen uhradit dlužnou částku.
- Při platbě převodem z účtu jsou obědy automaticky přihlášeny již od prvního varného dne v měsíci.
- Prázdniny a volné dny pro žáky odhlašujeme automaticky.
- Veškeré přeplatky či nedoplatky jsou automaticky převáděny do záloh na stravování na další měsíc (popř. školní rok).
- Pokud žák ukončuje na škole vzdělávání, je přeplatek vrácen na účet strávníka.
- Konečné přeplatky za školní rok vracíme na účet strávníka během 7/2023.
Způsoby úhrady stravného
- Bezhotovostní převod
- Inkaso - ve svém peněžním ústavu je nutné zařídit souhlas k inkasu ve prospěch čísla účtu 159217957/0600 – termín transakce k 22. dni v měsíci.
- Trvalý příkaz - ve svém peněžním ústavu je nutné zařídit trvalý příkaz ve prospěch účtu 159217957/0600 – termín transakce k 24.dni v měsíci.
- První zálohu u trvalého příkazu zadejte s datem k 24.8.2022, poslední záloha proběhne k 24.5.2023.
- Při zřizování trvalého příkazu požádejte o přerušení platby na měsíc červen a červenec.
- Nezapomeňte, prosím, nahlásit číslo účtu do kanceláře ŠJ.
- Hotovostní platba
- v kanceláři ŠJ – den předem
Cena stravného
Na základě nařízení č.272/2021 Sb. o školním stravování jsou stanoveny finanční normativy na potraviny. Žáci se dělí do kategorií podle věku, kterého dosáhnou v daném školním roce.
Finanční normativ potravin | Cena |
---|---|
1. stupeň – 6 -10 let | 23,- Kč |
2. stupeň – 11-14 let | 27,- Kč |
3. stupeň - 15 a více let | 31,- Kč |
Výpočet záloh na stravné
Stupeň | Výpočet doporučené zálohy na stravné | Doporučená záloha na stravné |
---|---|---|
1. stupeň | 23,- Kč x 22 dní | 506,- Kč |
2. stupeň | 27,- Kč x 22 dní | 594,- Kč |
3. stupeň | 31,- Kč x 22 dní | 682,- Kč |
Stravování během nemoci
- Žák má nárok na dotovanou školní stravu pouze během pobytu ve škole, výjimečně v první den neplánované nepřítomnosti.
- Výdej stravy do jídlonosiče se vydává pouze v době od 11.00 – 11.30 hodin.
- Žák nemá nárok na dotovanou stravu od 2. dne nemoci. Zákonný zástupce žáka je povinen obědy na další dny nemoci odhlásit.
- V opačném případě při neodhlášení oběda od druhého dne nemoci je zákonný zástupce dítěte povinen uhradit k finanční normě potravin také mzdové a režijní náklady.
- Za neodhlášenou stravu se neposkytuje finanční náhrada.
- Doplatek (mzdové a režijní náklady 41,- Kč) bude přičten ke stravnému v následujícím měsíci.
Kalkulace doplatkového oběda při neodhlášení obědů během nemoci
1. stupeň | Doplatkový oběd |
---|---|
Finanční norma potravin | 23,- Kč |
Mzdové náklady | 26,- Kč |
Režijní přirážka | 15,- Kč |
CELKEM | 64,- Kč |
2. stupeň | Doplatkový oběd |
---|---|
Finanční norma potravin | 27,- Kč |
Mzdové náklady | 26,- Kč |
Režijní přirážka | 15,- Kč |
CELKEM | 68,- Kč |
3. stupeň | Doplatkový oběd |
---|---|
Finanční norma potravin | 31,- Kč |
Mzdové náklady | 26,- Kč |
Režijní přirážka | 15,- Kč |
CELKEM | 72,- Kč |
Pravidla pro výdej oběda žákům školy ve dnech ředitelského volna
Podle vyhlášky č.272/2021 Sb., kterou se mění vyhláška č.107/2005 Sb., o školním stravování, má žák nárok na dotovanou stravu pouze v době výuky ve škole. Ve dnech ředitelského volna a prázdnin lze stravování poskytovat pouze za úhradu plné ceny (tj. včetně režijních nákladů).
Cena za nedotovaný oběd je 79,- Kč.
Registrace nového strávníka
- V kanceláři ŠJ dostanete přihlášku ke stravování, bude vám přidělen variabilní symbol, přístupové heslo na volbu stravy přes internet a koupíte pro své dítě bezkontaktní čip v hodnotě 115,- Kč.
- Čip je použitelný po celou dobu školní docházky do jídelny bez nutnosti výměny.
- Na prodej čipu se vztahuje vratná záloha za podmínky, že čip nebude mechanicky poškozen.
- Po ukončení stravování můžete vrátit čip do 2 měsíců.
Odhlašování oběda
- Obědy odhlašujeme nejpozději do 7.30 hodin téhož dne.
- Možnosti odhlašování:
- telefonicky 388 311 438 nejpozději do 7.30 hodin téhož dne
- prostřednictvím internetu 2 dny dopředu
- prostřednictvím boxu ve školní jídelně 2 dny dopředu
- e-mail jidelna@zlatastezka.cz nejpozději do 7.30 hodin téhož dne
Veškeré změny týkající se stravování je nutné nahlásit neprodleně vedoucí ŠJ, např. ukončení stravování, stěhování, přechod na jinou školu, změna peněžního ústavu apod.
Volba stravy přes internet
Možnosti volby stravy přes internet:
- odhlásit stravu
- přihlásit stravu
- volit z 2 druhů jídla
- sledovat stav finančního konta
- sledovat odběr stravy vašeho dítěte
Podmínkou volby stravy je mít v daném okamžiku změny plusové konto.
Volba stravy se provádí:
- přes objednávkový box ve školní jídelně
- přes internet
- přes email: jidelna@zlatastezka.cz
- v kanceláři ŠJ nebo telefonicky 388 311 438
Změnu proveďte nejpozději 2 dny předem (normování a objednávání dostatečného množství zboží).
Objednávání stravy přes internet – postup:
- adresa: http://www.strava.cz
- strava.cz přihlášení uživatele
- číslo zařízení 343
- uživatel a heslo
- odeslat
- objednávky stravy - provést změnu
- odeslat
- odhlášení uživatele - konec
Pokud zapomenete heslo, kontaktuje vedoucí ŠJ.